Чим замінити ацетатну плівку для торта: 3 варіанти заміни

Чим можна замінити ацетатную плівку для кондитерських виробів. Прості 3 способи заміни. Інструкція по використанню. Канцелярська папка для муссовых тортів.

Папір для випічки з силіконовим покриттям

Перше, чим можна замінити ацетатную плівку для торта — це папір для випічки з силіконовим покриттям. Так як вона досить добре тримає форму, її можна використовувати при приготуванні муссовых тортиків.

Для цього необхідно взяти роз’ємну форму, встановити в неї папір необхідного розміру, з’єднати кінці шматочком скотчу або канцелярською скріпкою — і зручна форма для заливання мусу готова.

До того ж такий папір не потрібно змащувати жиром для легкого відділення мусу завдяки маслянистої поверхні.

Звичайно, пергамент не володіє жорсткістю ацетатної плівки. І потрібно більше зусиль, щоб у підсумку десерт вийшов рівним. Будь вигин загрожує зіпсувати вид кондитерського виробу. Але при належної акуратності результат виходить гідним.

Ще один плюс паперу полягає в її форматі. Стандартна ширина дозволяє створювати навіть значні борти для заливки.

Роз’ємна форма або кільце

Другий варіант непоганий заміни ацетатної плівочки — роз’ємна форма. Це стосується створення заливних муссовых або желейних тортів.

Щоб виріб легко вынималось, формочку слід вислати звичайною харчовою плівкою. Робити це потрібно дуже акуратно. Адже в даному способі є один суттєвий дефект — будь-яка складочка неодмінно відіб’ється на вигляді продукту.

Якщо склад торта дозволяє, можна застелити харчовою плівкою лише дно рознімної форми. Борти ж злегка змастити рослинним маслом для полегшення виймання готового виробу.

Часто з легкістю відокремлюються муссовые тортики, у складі яких присутній великий відсоток жиру (зазвичай — вершкового масла або вершків).

Звичайно, доводиться орієнтуватися на висоту рознімної форми — розраховувати залежно від цього кількість використовуваних продуктів. Або відразу розглядати при купівлі форму з високими бортами.

Вам може бути цікаво — як просто розрізати на коржі ніжний бісквіт. Перейти до статті.

Поряд з роз’ємними формами в цьому випадку, можуть використовуватися і роз’ємні кільця. Зараз у продажу є великий вибір таких кілець з великою висотою бортів.

Канцелярська папка для паперів або папка-файл [відео]

Непоганою заміною ацетатної плівочці може виявитися розрізана пластикова папка для паперів або папка-файл. Перед використанням їх слід ретельно мити, а краще додатково протирати змоченим у спирті або горілці ватним тампоном.

Важливо пам’ятати, що такі папки не призначені для харчового використання. Тому не варто залишати в них виріб довше часу, необхідного для його застигання.

Зазвичай ці папки не потребують додаткового змащення жиром, муси і желе відстають від них без всяких проблем.

І, як і у випадку з папером, варто звертати увагу на заломи при роботі — всі вони залишаються на торті після заморозки.

Відео — використання канцелярської папки замість спеціальної плівочки

Інструкція по використанню ацетатної плівки

Для приготування муссовых і желейних тортів:

  1. Обтягнути кільце харчовою плівкою, максимально гладко.
  2. Встановити плівкою вниз на рівну поверхню: обробну дошку, страва, деко.
  3. Прокласти борту ацетатної плівкою.
  4. На кілька хвилин прибрати форму в морозильну камеру, щоб уникнути можливого підтікання мусу.
  5. Залити десерт згідно з рецептом.

Якщо ацетатна плівочка купувалася в рулоні, вона може закручуватися в кільце при використанні. Щоб цього уникнути, слід закріпити її за допомогою звичайного або будівельного скотчу або простий канцелярської скріпки.

Відео — як користуватися ацетатної плівкою