Торт з вафельних коржів — один з найпростіших десертів «на швидку руку. Якщо проявити творчий підхід, то можна створити не тільки смачний, але і красивий десерт.
Все, що знадобиться — це кілька коржиків і сполучні начинки. З цієї збірки рецептів ви дізнаєтеся, ніж промазати вафельні коржі, щоб тортик вийшов смачним і ніжним.
Сметанна начинка
Ніжний і повітряний сметанний крем завжди буде затребуваний. Він відмінно просочує вафлі, надає десерту легкість і обсяг, а ще дуже простий у приготуванні.
✍ Інгредієнти:
- 500 мл сметани (жирність не менше 25 %);
- 200 г цукрової пудри;
- ванілін (за бажанням).
Приготування:
- Покладіть сметану і частину цукрової пудри в чаші міксера. Збивайте їх протягом 3 хвилин на середній швидкості, поки маса не почне приймати пухкої консистенції.
- Поступово додайте решту цукрової пудри, ванілін. Збивайте, поки маса остаточно не загусне, 2-4 хвилини. Якщо начинка вийшла рідкою рідкий, подивіться, як її можна загущатися.
- Приберіть крем в холодильник на 30 хвилин.
- Для збірки: коржик покладіть на плоску тарілку або дошку. За допомогою кулінарного шпателя або звичайної столової ложки рівномірно розподіліть 1/3 начинки. Складіть інші коржі, дотримуючись того ж процесу.
- Верхню частину можна завершити залишками крему і прикрасити свіжими фруктами (банан, ківі, полуниця та ін).
Альтернативним варіантом цукровій пудрі може послужити згущене молоко. Крем буде неймовірно ніжний і смачний. Для більш густої консистенції можна використовувати варене згущене молоко.
Масляна начинка з вареним згущеним молоком
Крем відмінно просочує вафельки, не розм’якшує їх, вирівнює краю торта і прекрасно тримає форму.
✍ Інгредієнти:
- 250 г вершкового масла (більше 80% жирності);
- 580 мл вареного згущеного молока;
- 1⁄2 пакетика ванільного цукру.
Приготування:
- Для однорідної консистенції, масло слід попередньо розм’якшити.
- Збивайте м’яке масло і ванільний цукор в миску міксера, до тих пір, поки воно не стане легким і пишним.
- Потім почніть частинами додавати варене згущене молоко, збивайте, поки маса не загусне і не придбає пишність.
- Зберіть тортик, промазуючи кожен шар і боковини начинкою. Робити це можна відразу ж після збивання. Верхню частину прикрасьте тертим шоколадом.
Можна замінити «варенку» на згущені вершки, додати цедру апельсина або м’якоть банана.
Сирна начинка
Сирної начинки можна надати будь-смаковий відтінок. Це може бути шоколад, ваніль, цедра апельсина або м’які фрукти. У будь-якому випадку ніжний і смачний крем добре поєднується з коржами.
✍ Інгредієнти:
- 500 г м’якого не зернистого сиру (5% жирності);
- 400 г натурального йогурту;
- 20 г желатину;
- 80 г цукрового піску;
- 40 мл апельсинового соку;
- 120 мл води.
Приготування:
- Желатин попередньо залийте теплою водою.
- Збийте сир з невеликою кількістю йогурту, поки маса не почне набувати пухкої консистенції. Додайте цукор і решту йогурту. Збийте.
- Желатин нагрійте на водяній бані і помішуючи, повністю розчиніть його.
- В сирно-йогуртову суміш влийте сік, желатин і добре збийте міксером.
- Для збірки: промажте кожен шар начинкою. Верхню частину і боковини закріпіть масою. Прикрасьте ягодами або шоколадом. Приберіть в холодильник на 30-60 хвилин.
Альтернативою сиру може бути м’який вершковий сир і жирні вершки. Для цього збийте сир з цукровою пудрою, в кінці частинами почніть додавати вершки не перестаючи збивати. Крем вийде дуже повітряний і ситний.
Смачний торт з ніжними вафельними коржами
Приготувати цей швидкий десерт під силу навіть новачкові. Все що нам потрібно це готові коржики і кілька хвилин для приготування класичного заварного крему з яєць і молока.
✍ Інгредієнти для заварного крему:
- 2 шт. яйця;
- 3 ст. л. борошна;
- 1⁄2 ст. молока;
- 100 г цукру;
- 30 г вершкового масла;
- 1,5 ч. л. ванільного цукру або екстракту мигдалю.
Вафельні коржі (5шт.) можна спекти в домашніх умовах, а можна використовувати заготовки (1 упаковка).
Приготування крему:
- масло необхідно попередньо дістати, щоб воно розм’якло при кімнатній температурі, але не розтануло повністю.
- посуд з товстим дном розбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок. Збиваємо за допомогою міксера 2-3минуты. Просіваємо і додаємо борошно. Знову збиваємо.
- Поступово, частинами влийте молоко, не перестаючи збивати.
- Ставимо ємність на середній вогонь і, не перестаючи помішувати, варимо, поки суміш не почне густіти і пузиритися. Зменшуємо вогонь і тушкуємо ще 1-2 хвилини.
- Перед тим як додати вершкове масло дайте суміші охолонути, не менше 1 години.
- Після цього додайте масло, перемішайте до однорідної консистенції і збийте міксером 5 хвилин.
Для аромату можна додати коньяк або лікер.
Як зробити торт:
- Розкриваємо упаковку і дістаємо коржі. Викладаємо один з них на підставку для торта або тарілку.
- Рівномірним шаром розподілите частина кремової маси поверх першого коржа. Накрийте наступним шаром і повторіть процес.
- Верхню частину тортика і боки, обмазуємо кремовою масою, оформляємо і прибираємо охолодитися на пару годин.
- можна Оформити свіжими ягодами, полуницею, тертим шоколадом, подрібненими вафлями або мигдальною стружкою.
Дізнайтеся в цій статті, як потрібно правильно нарізати торт, щоб його вистачило на всіх і щоб він не заветрівся при зберіганні.
Можна зробити шоколадний заварний крем. Для цього наприкінці варіння додайте натерту 100-грамову плитку шоколаду або 4 ч. л. какао, гарненько перемішайте. Охолодіть і збийте разом з вершковим маслом.
Вафельні коржі відмінна основа для несолодких начинок з майонезній заправкою: тертого сиру, шинки, червоної риби та ін. Подивитися рецепти солоних страв.
Відео — рецепт простого вафельного тортика