Сучасний Латте не був винайдений Старбакс.
Кафе Mediterraneum в Берклі, штат Каліфорнія, стверджує, що це слово увійшло в його меню в 1950-х роках.
Проте Starbucks популяризував латте до такої міри, що все знають про нього. Можна з упевненістю сказати, що якби не Starbucks, латте не був би головним продуктом в меню кафе сьогодні у всьому світі.
найкращий рецепт латте, який ви можете зробити сьогодні: молочний напій на осонове еспресо.
Coffee Geek Latte — це напій обсягом близько 240 мл, приготований на основі еспрессо в співвідношенні 1:3,5 до парового молока. Якщо ви хочете латте побільше, збільште пропорції відповідно. Напій подається в порцеляновій чашці об’ємом 240 мл і не повинен бути гарячіше, ніж 65C.
Приготування латте:
Вибирайте молоко для латте.
У кожного є своє улюблене молоко, і ви можете спінити практично будь молоко. Але для молочного напою зразок латте підійде тільки незбиране молоко, якщо ви не можете отримати цілісне молоко, використовуйте гомогенізований 3,25%.
Латте з вершками.
За бажанням, і як спосіб дійсно підсилити смакову складову цього напою, розгляньте додавання 10% вершків до молока: нам подобається співвідношення молока до вершків 6: 1.
Нагрійте обладнання для приготування латте.
Перш ніж приступити до приготування шота, переконайтеся, що чашка і еспрессо-машина гарячі, при необхідності промийте водою для заварювання і налийте трохи гарячої води в чашку на 240 мл
Розмолоти кави.
Після того, як витріть портфильтр насухо, размолите кави. Ми використовуємо подвійну дозу 17 м, але в залежності від вашої машини прийнятно будь-яку кількість від 14 до 19 р.
Використовуйте темпер.
З допомогою темпера для еспресо зробіть необхідне вирівнювання для отримання стислій шайби кави. Переконайтеся, що спереду і ззаду, з боку в бік, стиснуте кава ідеально вирівняний.
Зафіксуйте холдер і вперед!
Зафіксуйте холдер, і натисніть кнопку подвійного заварювання (або активуйте перемикач насоса вашої машини), щоб приготувати еспресо.
Заваріть 45-60 мл еспрессо.
Мета полягає в тому, щоб приготувати звичайний подвійний еспресо, але такий же хороший, як просто еспресо. Зроби свій кращий шот!
Чистка холдера.
Чистимо холдер відразу після приготування кожного шота. Легко забути, якщо відразу перейти до приготування молока. Промити групу теж.
Приготуйте молоко.
Латте не потрібно стільки ж піни, скільки для капучіно, тому починайте варити молоко. Як тільки глечик починає нагріватися до кімнатної температури, «розтягує» піну.
Занурте парову трубку, продовжуйте парити.
Коли глечик досягне кімнатної температури, занурте парову трубку і продовжуйте парити. Якщо ви використовуєте термометр, варіть до тих пір, поки температура молока не досягне 62 ° С. Якщо у вас немає термометра, готуйте пару до тих пір, поки глечик не стане гарячим, щоб тримати його рукою (температура близько 50-55C), а потім продовжуйте парити ще 5-10 секунд, щоб взяти температура приблизно до 60-65 ° С.
Протріть парову трубку, продуйте.
Знову ж таки, завжди краще робити це перед тим, як налити молоко — протріть парову трубку і очистіть її від молока, яке могло залишитися всередині.
Приготуйте чашку латте.
Візьміть чашку латте і розподіліть еспрессо в ній покручивая, щоб злегка покрити краю чашки. Це допоможе краще розподілити вершки і змішати еспресо при приготуванні молока.
Налийте молоко з микропеной.
Постукайте по столу глечиком з молоком, щоб осіли залишилися бульбашки, потім налийте молоко в чашку. Не турбуйтеся про те, щоб робити латте-арт — просто прагніть правильно змішати молоко з микропеной і кави еспрессо, розподіляючи налив по всій чашці. Звичайно, якщо ви можете налити латте-арт, супер!