Як використовувати «Шантипак» для приготування торта

Дізнайтеся, як використовувати для торта рослинні вершки «Шантипак». Особливості приготування крему. Тонкощі зберігання вершків, після взбития.

Що таке «Шантипак», склад і застосування

«Шантипак» – вершки рослинного походження. Містить 26% жирності. За смаком нагадують радянський вершкове морозиво.

До складу продукту входять: вода, цукор, рослинний жир, стабілізатори, молочний білок, барвник бета-каротин, емульгатори, і ароматизатори.

Відмітна особливість – вершки добре тримають форму і не реагують на перепад температур.

Збиті вершки «Шантипак» підходять для покриття, прикраси та виготовлення тортів. Ними начиняють тістечка, промащують коржі, додають в пудинги, чізкейки, суфле і тірамісу.

Рослинні вершки застосовують не тільки у виготовленні і декоруванні солодощів. Вони входять до складу підлив до м’яса і риби, соусів, овочевих пюре і супів.

Інструкція по використанню

Як правильно використовувати Шантипак» для торта — тонкощі застосування.

Декорувати торт вершками нескладно, тому з процесом впорається і початківець кулінар.

❗ Важливо: перед використанням продукт повинен знаходитися в холодильнику не менше 12 годин.

✍ Що знадобиться:

  • віночок;
  • велика каструля;
  • блендер або міксер;
  • лопатка або ніж.

Інструкція:

  1. Завбачливо візьмемо велику ємність, тому як під час збивання продукт в обсязі збільшиться в три рази. Перельем вершки в миску. Почнемо збивати вручну, блендером або міксером на малій швидкості.
  2. Поступово вершки загустеют, по мірі збивання з’явиться «візерунок» від віночка. Збільшуємо швидкість, продовжуємо збивати до характерних жорстких піків.
  3. Через 10 хвилин збивання вершки стануть досить густими і добре тримати форму.
  4. Почнемо наносити збиті вершки на торті. Декорувати легше лопаткою для торта. Пристосування можна купити в будь-якому кондитерському магазині. Якщо кулінарної лопатки під рукою немає, то наносите вершки довгим ножем.

Можливо, вам буде цікава стаття про те, як зробити пишні крем для торта з масла і молока, а також вершків будь-якої жирності.

Відео — як зробити крем для торта «Шантипак»

Намагайтеся використовувати вершки протягом півгодини після збивання.

Якщо використовувалася не вся маса, то Ви можете перекласти залишки в контейнер, закрити кришкою і зберігати в холодильнику до наступного разу.

Збиті вершки можна і заморозити. Після розморожування вони не втрачають свої властивості.

Не збитий «Шантипак» заморожувати не можна!

Рецепт торта з шантипаком

Для шоколадного суфле на вершках «Шантипак» знадобиться:

  • 1 л. вершків «Шантипак»;
  • 0,5 кг. шоколаду – молочного, горького або темного;
  • 150 гр. вершкового масла;
  • 100 гр коньяку;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 30 гр. желатину;
  • 100 гр. води.

Спосіб приготування:

  1. Попередньо замочуємо желатин.
  2. Збиваємо 600 гр. вершків. Інше переливаємо в каструлю, ставимо на вогонь і солимо. Шоколад натираємо на тертці і висипаємо в каструлю. Зменшуємо вогонь до мінімуму і розмішуємо до повного розтоплення шоколадної крихти і утворення однорідної консистенції маси. Знімаємо з вогню миску і відставляємо в сторону.
  3. Вливаємо в гарячий шоколад желатин і вершкове масло. Ретельно перемішуємо суміш, злегка остуджуємо і з’єднуємо з збитими вершками.
  4. За бажанням і смаком додаємо лікер або коньяк.
  5. Збиваємо отриману масу міксером на середній швидкості.
  6. Перелити у форму, охолоджуємо 12 годин в холодильнику. Десерт готовий!

Вершками «Шантипак» можна замінити звичайні 35%-і вершки. Але пам’ятайте, що рослинні вершки солодкі, тому в основному рецепті слід зменшити кількість цукру.