Сирний суп Лазерсон

Говоримо про улюблену страву холостяків – супі з різних сортів сиру. Рецепт приготування від відомого кухаря Іллі Лазерсона з докладним описом кожного кроку!

Суп з сиру від знаменитого шеф-кухаря Іллі Лазерсона дуже вас здивує, як і майже будь-які страви французької кухні! Розплавлений сир і овочі надають страві неповторний смак і високу поживну цінність, наприклад, як в цьому рецепті!

Інгредієнти

  • Масло вершкове 40 г
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Петрушка 7 гілочка
  • Картопля 3 шт.
  • Ріпа 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Моркву ½ шт
  • Перець солодкий червоний ¼ шт
  • Селера ¾ стебло
  • Сир Чеддер 300 г
  • Батон 6 шматочок
  • Перець чорний горошок 8 шт.
  • Оцет яблучний 6% 1 ч. л.
  • На 100 грам
  • Калорії: 234 ккал
  • Білки: 4.8 г
  • Жири: 18.2 г
  • Вуглеводи: 12.8 г

Кроки

60 хв.

  • Наливаємо в каструлю холодну воду і доводимо до кипіння. Тим часом нарізаємо великими шматочками картоплю і ріпу, моркву — кружальцями. Нарізані овочі кладемо в киплячу воду, солимо.

  • Потім нарізаємо цибулю на шматочки довільного розміру і обсмажуємо на вершковому маслі, перчимо.

  • Поки цибуля обсмажується, підготуємо грінки. Для цього видаляємо шкірку і нарізаємо шматочки батона на кубики, потім відправляємо в духовку сушитися.

  • Нарізаємо солодкий перець і селеру невеликими кубиками, додаємо оцет і злегка обсмажуємо на вершковому маслі.

  • Петрушку, а саме її листя, обсмажуємо на рослинному маслі.

  • Сир натираємо на крупній тертці і додаємо в каструлю до відварених овочів. Все подрібнюємо блендером.

  • Викладаємо вміст каструлі в тарілку, зверху прикрашаємо обсмаженими овочами і петрушкою, кладемо грінки! Ось і все, страва готова! Вітаємо!

Порада: ви можете змінити варіант подачі оберігала. Для цього потрібно обсмажити шматочки батона на сковороді і зверху посипати тертим сиром, потім відправити в духовку і почекати поки сир розплавиться.

Приємного апетиту і гарного настрою!

Діліться своїми результатами в коментарях!