Легкий, пінистий капучіно є улюбленим напоєм для багатьох любителів кави. З двома основними навичками бариста (зробити еспресо і вспениванить молоко), ви можете навчитися робити капучіно самостійно.
Капучіно — це кавовий напій родом з італії, який традиційно готують з подвійного еспрессо, спіненої молочної піни та гарячого молока. Замість молока можна використовувати вершки, які часто посипають корицею. Він менший за обсягом, ніж кавовий латте, і з більш товстим шаром мікро піни.
Мікро піною для капучино є спінене — приготована на пару молоко, в якому утворюються бульбашки, які настільки малі і численні, що їх не видно, але вони роблять молоко світліше і гущі. При правильному наливанні еспресо, піна залишиться частково зверху гуртки, а також добре перемішається з іншою частиною капучіно.
Капучіно зазвичай готують на еспрессо-машині. Подвійний еспресо наливають на дно чашки, після чого додають таку ж кількість гарячого молока, яке готують нагріванням з використанням парової трубки еспресо-машини. Верхня третина напою складається з молочної піни — цю піну можна прикрасити лате-артом.
Інгредієнти кава капучіно
- подвійна порція еспрессо
- 120 грам молока
Кроки, щоб зробити кави капучіно
- Зберіть інгредієнти.
- Налийте подвійну порцію еспрессо в чашку для капучино.
- Спіньте молоко, щоб подвоїти його первинний об’єм.
- Відразу після спінювання залийте еспресо спіненим молоком. При первісному заливанні капучіно — це тільки еспресо і піна, рідке молоко швидко осідає з піни, щоб створити (приблизно) рівні частини піни, парного молока і еспрессо.
- Подавайте негайно.
Різниця між капучино і кави латте
Капучіно традиційно не великий з товстим шаром піни, в той час як латте традиційно більше. Кава латте часто подають у великій склянці, в той час як капучіно в основному в маленькій чашці з ручкою. Капучіно традиційно має шар молочної піни, товщина якої перевищує 1 сантиметр.
Капучино по-італійськи
По-італійськи капучіно означає «маленька шапочка», яка ідеально описує головку спіненого молока, яка перебуває на основі еспрессо для напою.
Згідно з історії, це також, ймовірно, походить від одягу ордену монахів капуцинів. З їх культовими коричневими капюшонами з капюшоном і голеними головами ченці-капуцини дуже схожі на білу піну, яка уособлює класичний напій.
Коли темний кави майстерно розлитий так, що коло білого кольору ідеально оточений, малюнок «традиційного» капучіно називається головою ченця.