Лосятина — одна з кращих різновидів м’яса оленини і кожному варто спробувати хоча б раз. Її дикий смак менш виражений, і при повільному приготуванні він залишається ніжним і смачним.
Жарке з лосятини в мультиварці з французьким цибулевим соусом
Жарке спочатку підрум’янюється, що посилює його насичений смак, а потім воно гаситься в мультиварці, як класичний французький цибулевий суп. Вранці покладіть печеня з лосятини в мультиварку і до обіду у вас буде ніжний шматок м’яса в ароматній підливці.
Як приготувати жарке з лосятини в мультиварці
Рецепт жаркого в мультиварці з французьким цибулевим соусом
Інгредієнти
- 2 кг лосятини
- 1 столова ложка солі (за вашим смаком
- 1 чайна ложка свіжомеленого перцю (по вашому смаку)
- 2 столові ложки оливкової олії
- 2 столові ложки несолоного вершкового масла
- 3 великі цибулини (очищені і тонко нарізані)
- 2 чайні ложки цукру
- 2 столові ложки борошна
- 2 склянки яловичого бульйону (домашнього чи розфасованого, не консервованого)
- 1/2 склянки червоного вина
- 2 лаврових листа
Кроки з приготування жаркого з лосятини в мультиварці з французьким цибулевим соусом
Зберіть інгредієнти.
Дістаньте лосятину з холодильника за 1 годину до приготування. Рясно приправте сіллю і свіжомеленим перцем.
Нагрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому або сильному вогні і обсмажте лосятину з усіх боків. Переверніть м’ясо щипцями, притискаючи його до сковороди, щоб забезпечити рівномірне підрум’янення. Перекладіть м’ясо в каструлю.
Додайте масло в сковороду і залиште її на середньому вогні. Коли масло перестане пінитися, додайте цибулю і посипте сіллю і цукром. Накрийте сковороду на 10 хвилин, щоб цибуля почав розм’якшуватися.
Зніміть кришку і готуйте, часто помішуючи, поки цибуля не стане золотисто-коричневим, приблизно 12-15 хвилин.
Посипте лук борошном і добре перемішайте. Готуйте ще 2 хвилини, поки борошно не підрум’яниться, влити яловичий бульйон і червоне вино, потім видаліть глазур на сковороді, збовтуючи подрумянившиеся шматочки.
Доведіть до слабкого кипіння на середньому або сильному вогні і варити ще 2 хвилини. Обережно перекладіть гарячий цибулю і підливу в мультиварку, полийте їм печеня з м’яса лося.
Покладіть лавровий лист в підливку, накрийте кришкою і готуйте на повільному вогні протягом 8 годин, поки м’ясо не стане дуже м’яким. Час від часу перевіряйте, чи достатньо рідини, і при необхідності додавайте яловичий бульйон.
Коли лосятина буде готова, дістаньте її з мультиварки. Вилийте цибулю і підливку у велику каструлю і доведіть до кипіння. Зменшіть до середнього вогню і дайте підливі зменшитися і загуснути.
Наріжте м’ясо, полийте нарізану лосятину ложкою цибулі і соусу. Подавайте на стіл.