Щоб рис вийшов розсипчастим, краще вибирати длиннозерные сорту. У них міститься найменша кількість крохмалю, який і робить варений рис клейким.
? Рецепт ідеального рису з додаванням оцту
✍ Інгредієнти:
- 2 склянки рису;
- 4 склянки води;
- 1 чайна ложка солі;
- 0,5 чайної ложки столового укусу.
? Приготування:
- Ретельно промити рис у великій кількості чистої холодної води, щоб змити залишки крохмалю. При промиванні не під проточною водою, а в посуді слід змінити воду в ній не менше 5-7 разів. Не рекомендується промивати рис під гарячою чи теплою водою, так як крохмаль у такому разі загусне і рис вийде клейким, не розсипчастим.
- Прибрати промитий рис на друшляк і дати стекти залишкам води.
- Помістити рис і сіль в каструлю, залити водою і довести на сильному вогні до кипіння. Краще використовувати товстостінну каструлю – вона забезпечить рівномірний розподіл температури і не дасть рісу підгоріти на дні посуду.
- закипілу воду додати 0,5 чайної ложки оцту для того, щоб зварений рис був білосніжним.
- Перемішати рис і накрити його кришкою, зменшити інтенсивність вогню до мінімального. У процесі варіння не рекомендується піднімати кришку – це порушить необхідний температурний режим для приготування. Більше перемішувати рис не слід, так як можна поламати зерна, крохмаль з яких склеїть рисову кашу. Варити 20 хвилин.
- Після закінчення зазначеного часу зняти каструлю з плити і, не відкриваючи кришку, залишити доходити на 15 хвилин. За цей час рисові зерна вберуть в себе залишки вологи, дійшовши до повної готовності.
- За готовим рісу пройтися вилкою для того, щоб рис вийшов максимально розсипчастим.
Оцет можна замінити чайною ложкою свіжовичавленого соку з лимона або 1/3 чайної ложки лимонної кислоти. Дані інгредієнти також освітлять рисові зерна при варінні.
? Відео — рецепт розсипчастого рису з додаванням яблучного оцту
Рецепт дуже смачної молочної каші рисової дізнайтеся з цього рецепту!