Іспанська кава con leche — це напій на основі еспрессо, який кожен може приготувати. У перекладі «кава з молоком» — особливих хитрощів з приготування його в домашніх умовах немає. Вам також не потрібна велика еспресо-машина. Цей рецепт кави не вимагає нічого, крім кавоварки для приготування еспрессо або мокко.
Парове молоко — це одна із змінних, яка відрізняє капучино і лате. Традиційний рецепт використовує рівні частини свіжозвареної кави еспресо і парового молока, де капучіно становить 1 до 2, а латте — 1 до 3.
Як тільки ви дізнаєтеся, як легко готувати кафе, ви захочете робити його частіше. Іспанське кави — це ранковий кавовий напій або швидкий спосіб подати гостям відмінну чашку кави. Ви можете приготувати і додати корицю — вона є улюбленим ароматизатором в Іспанії.
Інгредієнти
- Для еспресо:
- 2 столові ложки / 10 грам кави (дрібного помелу)
- пів склянки води
- Для кави Con Leche:
- 100 мл еспрессо (зварений)
- пів склянки молока (ціле)
- пів чайної ложки білого цукрового піску (за смаком
Con leche кави
Зберіть інгредієнти.
Налийте гарячу воду в чашку, щоб нагріти її під час заварювання кави.
В кавоварку-еспресо додайте дрібно мелену каву і воду у відповідності з інструкціями виробника.
В маленьку каструлю на повільному вогні налийте молоко і обережно нагрівайте, поки воно не випарується і по краях не з’являться маленькі бульбашки. Не дозволяйте йому кипіти. Час від часу помішуйте, щоб запобігти утворенню плівки зверху.
Коли еспресо заварюється, злийте воду з чашки. Наповніть його наполовину свіжозвареним кави.
Повільно вилийте пропарений молоко в еспресо і розмішайте. Додати цукор за смаком.
Насолоджуйтеся!
Як приготувати кави кон лече
- Готуйте каву і молоко одночасно.
- Використовуйте велику чашку для еспрессо, щоб зробити кілька напоїв одночасно. Збільште кількість пропареного молока пропорційно.
- Враховуйте невеликі втрати від процесу нагрівання.
- Рекомендується мелений кави тонкого помелу.
- Еспресо не обов’язковий. Міцний кава, зварена у френч пресі, наливна кавоварки або аналогічний неелектричних метод заварювання , також підійде.
Варіанти рецептів
- Додайте мелену корицю в готову каву con leche.
- Для бпрольшего аромату додайте 3/4 чайної ложки меленої кориці або 1/4 чайної ложки меленого мускатного горіха поверх кавовій гущі перед варінням.