У Франції об’єднують в рівних пропорціях парне молоко і міцне гаряче кави, щоб зробити ідеальний м’який напій, відомий як café au lait (кава з молоком).
Приготуйте цей простий рецепт і подавайте його на традиційний французький сніданок з листковими круасанами або в якості кави після пізнього сніданку з одним шматочком темного шоколаду. Ваші гості будуть думати, що їх перенесли в вуличне кафе в Парижі.
Цей рецепт розрахований одну порцію, але пропорції можуть бути збільшені для декількох чашок цього ніжного кави.
В Іспанії цей напій відомий як cafe con leche, а німці називають його milchkaffee. Цей рецепт кафе з молоком принесе насолоду Веганам.
Інгредієнти
- 1 частина гарячої міцної кави
- 1 частина парного молока
Кроки, щоб зробити каву по французьки
Зберіть інгредієнти.
У велику чашку налийте рівні частини міцної гарячої кави і парного молока, залишивши піну.
Змішайте.
Додайте піну зверху і подавайте гарячими.
Якщо ви творчо хочете оформити, ви можете спробувати свої сили у використанні парного молока для створення латте-арту.
Як приготувати парне молоко без еспресо-машини
Вам не потрібна химерна парова трубка або еспресо-машина, щоб приготувати парне молоко будинку. Ось надійний метод, який дає відмінні результати.
- Налийте потрібну кількість молока в скляну банку або керамічний посуд.
- Закрийте кришку і сильно струсіть банку протягом 45 секунд. Задійте повітря (подібно до того, що відбувається, коли роблять збиті вершки). Припиніть струшувати, коли молоко подвоїться в об’ємі.
- Відкрутіть кришку, поставте банку в мікрохвильову піч і нагрійте на сильному вогні протягом 30-45 секунд. Дивіться уважно. Якщо молоко стає занадто гарячим, повітря, яким його збагатили, нейтралізується. Гарне емпіричне правило-нагрівати банку до тих пір, поки вона не стане гарячою на дотик, але не настільки, щоб вам знадобилося рушник.
- Дістаньте з мікрохвильовки і зніміть піну зверху в бік, поки ви наливаєте парне молоко в каву. Потім ложкою викладіть цю високо цінується піну зверху.