Приготування варення з чорниці — це ідеальний спосіб зберегти смак літа. Насолоджуйтеся цим смачним чорничним варенням на печиво, булочки або кексах протягом усього року.
Домашнє чорничне варення
Краща чорниця для варення — це та, яка тільки що дозріла. Вона буде мати кращу кислотність і таніни, щоб надати варенню більш складний смак. Якщо ваша чорниця дуже стигла, шкура може бути шкірястою. Якщо у вас немає доступу до свіжої чорниці, ви можете зробити варення за цим рецептом із замороженої чорниці.
Ваше домашнє чорничне варення — відмінний подарунок. Ви можете використовувати декоративні банки або робити привабливі етикетки.
Інгредієнти для чорничного варення
- 6 склянок чорниці (вимитої і розділеної)
- 4 склянки цукру
- 2 столові ложки лимонного соку
- 1 мішечок рідкого фруктового пектину
Чорничне варення рецепт
Зберіть інгредієнти.
Інгредієнти для чорничного варення
Підготуйте на водяній бані консервну банку або банки. Додайте воду в каструлю зі стійкою, додайте очищені банки і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, щоб банки залишалися гарячими. Вода повинна бути досить високо, щоб бути принаймні на 2 сантиметри вище наповнених банок.
Приготуйте консервну банку на водяній бані
Нагрійте воду в маленькій каструлі і покладіть кришки в неї, доведіть майже до кипіння. Потім зменшіть вогонь до дуже низького, щоб тримати кришки гарячими.
Нагрійте воду і покладіть кришки
Банки шпарьте окропом і тримайте в теплі.
Банки для обшпарювання
Вилийте приблизно 3/4 ягід у велику каструлю і розімніть.
Висипати ягоди в каструлю
Додайте ягоди, цукор і лимонний сік. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння.
Перемішайте з рештою ягодами
Відразу ж додайте пакетик фруктового пектину. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння і продовжуйте кип’ятити протягом 1 хвилини.
Відразу ж додайте фруктовий пектин
При необхідності зніміть надлишки піни.
Знімаємо надлишки піни
Розлийте гарячу ягідну суміш в підготовлені банки.
Домашнє чорничне варення
Чистою вологою ганчіркою протріть краї банок.
Протріть краї банок
Помістіть плоскі кришки на банки, а потім щільно закрийте кришки.
Чорничне варення
Розташуйте наповнені банки в каструлі і додайте побільше води, по мірі необхідності, принаймні на 2 см вище банок.
Розставте банки
Доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і продовжуйте кип’ятити протягом 10 хвилин.
Надягніть кришку на каструлю
Вийміть банки на стійку, щоб вони повністю охололи.
Приберіть в стійку
Перевірте наявність ущільнень — середина кришки повинна була видавати плескають звук під час охолодження і залишатися опущеною. Якщо яка-небудь з банок не запечатана, ви можете заморозити варення і використовувати його протягом місяця або заморозити у пластиковому морозильному контейнері і використовувати його до одного року.
Перевірте наявність ущільнень
Маркіруйте охолоджені, запечатані банки назвою вмісту і датою.
Домашнє чорничне варення
Зберігайте свої банки з чорничним варенням в прохолодному, темному місці і насолоджуйтеся варенням до року. Ви можете помітити, що він починає темніти до кінця цього періоду, тому переконайтеся, що ви використовуєте варення протягом цього терміну.