Ажурні млинці — мрія кулінара. Але приготувати такі вдається не у всіх. Ми розповімо про 7-ми головних помилки, чому млинці виходять без дірочок.
7 секретів, щоб зробити млинці з дірочками
- Додавання дріжджів. Застава ажурного візерунка – насичення тесту вуглекислим газом.
- Додавання соди. Але якщо ви додасте гашеного соди мало, то передбачуваного ефекту не буде. Головне – не перестарайтеся, щоб не з’явився содовий присмак.
- Просіювання борошна знижує ймовірність попадання в тісто дрібних частинок, допомагає збагатити киснем, вона стає рихлою і податливою.
- Залишити тісто на расстойку. Рекомендується залишити на годину, щоб бульбашок утворилося більше.
- Неправильна консистенція. Суміш повинна бути схожа на рідку сметану.
- Багато тесту на сковороді. Виходить товстий шар, тому утворення бульбашок неможливо.
- Не перевертати швидко. Потрібно дочекатися, коли бульбашки перетворяться в дірочки, а потім перевернути. Як навчитися вправно перевертати дивіться тут.
Якщо ви не хочете додавати дріжджі або соду, спробуйте приготувати на кефірі, газовані напої або пиво. Вони не вимагають додавання додаткових інгредієнтів, а млинці виходять такими ж пишними і пористими.
Рецепт млинців, які завжди виходять в дірочку
По цьому рецепту зробити млинці з дірочками вийде у кожного.
✍ Інгредієнти:
- Яйця – 2 шт.
- Кефір – 1 склянка
- Окріп – 1 стакан
- Сода – 1 ч. л.
- Цукор – 1-2 ст. л
- Сіль – щіпка
- Раст. масло – 2 ст. л.
- Борошно – 1–1 ½ склянки
Приготування:
- Збиваємо яйця з сіллю, вливаємо склянку окропу, продовжуючи збивати.
- Не припиняючи збивати, вливаємо кефір, а потім додаємо соду, цукор і рослинне масло. Все це продовжуємо збивати.
- Поступово додаємо просіяне борошно до отримання потрібної консистенції рідкої сметани.
- Змащуємо маслом сковороду і випікаємо.
Щоб тісто розподілилося рівним тонким шаром, тримайте її під кутом 45 градусів і починайте виливати від верхнього краю, рівномірно розподіляючи по всій поверхні.