Аффогато

Аффогато класичний італійський десерт, що складається з солодкого ванільного морозива зверху, і гарячої кави еспресо. Солодке частування в середині дня

Аффогато класичний італійський десерт, що складається з солодкого ванільного морозива зверху, і гарячої кави еспресо. Солодке частування в середині дня або після вечері, це морозиво еспресо — те, що вам потрібно, щоб пережити спекотні літні місяці.

Кави аффогато

Італійська кава аффогато (Affogato) — це італійський десерт з кави, приготований на основі кофеїну. Завдяки такому поєднанню цукру і кофеїну виходить дуже смачне еспресо-морозиво Affogato. Ідеальне завершення обіду в спекотні дні.

Неважливо, як ви інтерпретуєте Affogato, це ще одне блискуче італійське творіння.

Як приготувати аффогато

Для приготування аффогато необхідні наступні інгредієнти:

  • Морозиво
  • Еспресо (або міцний кава)
  • Ароматизований лікер або портвейн (за бажанням)

Традиційно італійське диво подавалося тільки з морозивом і еспрессо. Тим не менш, в якийсь момент хтось вирішив, що було б весело додати в цей смачний кавовий десерт якийсь алкоголь. Звичайно, це зовсім необов’язково.

Додаткові модифікації цього рецепта еспресо-морозива включають використання різних смаків морозива. Чому б не спробувати шоколад? Карамель? Морозиво зі смаком кави?

Може поексперементувати з топінгом — нарізаним фундуком або темним шоколадом зверху і т. п.

Аффогато рецепт

Підготуйте всі інгредієнти і поставте потрібну кількість склянок в морозильник, щоб охолодити їх.

Покладіть 1-2 столові ложки морозива в кожен стакан, сформувавши великий кулька ванільного морозива.

Повільно налийте свіжозварене кави еспресо або прямо на морозиво.

Прикрасити топінгом: мускатним горіхом, корицею або тертим шоколадом, або чого душа забажає, головне щоб смачно було!

Подавати з ложкою або паличкою.

Десерт аффогато

  • Еспресо традиційний інгредієнт у аффогато, але в цьому немає необхідності. Ви можете замінити його найпростішим міцною кавою, який ви зможете зробити. Скористайтеся френч пресом або крапельної кавоваркою, для досягнення чарівного аромату.
  • Для кращого аффогато використовуйте морозиво з цієї ваніллю. Смак ванілі буде більш інтенсивним і природним — ідеальне поєднання для кави.

Варіанти рецептів аффогато

  • При бажанні залийте трохи лікеру за вашим вибором на морозиво. Лікер амаретто додасть приємний горіховий смак.
  • Десертне вино, таке як херес або портвейн можуть загубитися за ароматом кави.
  • Спробуйте з іншим морозивом, наприклад, шоколадне або кавове морозиво .
  • У холодні місяці посипте аффогато меленою корицею або мускатним горіхом для відтінків сезону.