Яєчна кава? Для звичайної людини з західної частини планети ця фраза може викликати дивний, можливо, неприємний образ. «Кава» може бути більш точним, але це більше схоже на морозиво або щось на зразок пирога. Ні, все вірно — яєчна кави, знаменитий густа, міцна і темна в’єтнамська заварена кава, увінчана солодкою легкою і повітряною піною з яєчного жовтка і згущеного молока. Уявіть собі напій у формі тірамісу, і ви, швидше за все, відчуєте смак хорошої яєчної кави.
Яєчна кава В’єтнам
Вирушайте до В’єтнаму, і ви зіткнетеся з цим багатим кондитерським напоєм з кофеїном в міському кварталі Ханоя, де легендарне Кафе Giảng робить оригінальну версію. Перший яєчний кави був придуманий Гинго в 1940-х роках під час нестачі свіжого молока, кращою кавовій добавки того часу.
Яєчний кави дуже легко приготувати, якщо у вас є міксер. Головне, щоб кава була густим і міцним. Піна згущеного молока і яєчного жовтка дуже солодка, насичена, але повітряна, а темний кави інтенсивний і кілька гіркий.
Еспресо — краща основа, хоча френч преса або просто зварене кави відмінно підійдуть, і все одно буде смачним.
Інгредієнти кави з яєчним жовтком:
- 2 великих яєчних жовтка
- 1/2 чашки згущеного молока
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- 60 грамів французького смаженої кави, тонко подрібненого
- 1 літр гарячої води
- Додатково: какао-порошок (для обсипання)
Яєчна кава рецепт
- Зберіть інгредієнти.
- Змішайте яєчний жовток і згущене молоко в мисці міксером. Щоб перевірити консистенцію, ви можете покласти невелику кількість у склянку з водою. Якщо суміш плаває, відмінно. Якщо ні, збийте ще кілька хвилин.
- Тим часом приготуйте каву. Заварювати по вашому кращого методу.
- Зарезервуйте близько половини чашки на потім, потім розділіть залишився заварену каву на чотири чашки.
- Акуратно викладіть трохи збитою яєчною суміші на верх кожного кави. Налийте трохи кави через піну в кожну чашку. Подавати негайно.
Попередження про сирому яйці!
Споживання сирих і не приготованих яєць становить ризик хвороб харчового походження.