Витрачати кілька годин на те, щоб зліпити пельмені, для багатьох — неприпустима розкіш. Тому більшість задовольняється магазинним варіантом. Як їх смачно зварити читайте в цій статті.
В курячому бульйоні
✍ Інгредієнти:
- заморожені магазинні пельмені — 500 г;
- курячий бульйон — 2 л;
- лавровий лист — 1-2 штуки;
- перець запашний горошком — 3-4 штуки;
- часник — 1 зубчик;
- масло — 1 ст. ложка;
- сметана 15-20% — 100 мл;
- хрін — 50-60 г;
- сіль — за смаком;
- кріп — 1 пучок.
Приготування:
- Закип’ятіть бульйон, додавши часник, пропущений через прес, перець і лаврушку.
- Висипте основний інгредієнт і заважайте, поки вони не спливуть, варити близько 7 хвилин.
- За готовності вийміть їх шумівкою і перекладіть в глибоке блюдо. Можна додати в тарілку бульйон.
- Змішайте хрін зі сметаною і зеленню і подайте разом з основним блюдом.
Зварені пельмені мають насиченим смаком. Їсти їх треба гарячими.
3 способи приготування смачних пельменів з магазину [відео]
Пельмені з хрусткою скоринкою
✍ Інгредієнти:
- упаковка морожених пельменів — 500 г;
- вода — 2 л;
- сіль;
- спеції;
- рослинне або вершкове масло для смаження.
Ще один спосіб смаження дивіться у наступному рецепті.
Приготування:
- Доведіть до кипіння воду, попередньо її посоливши з розрахунку 25-30 грамів солі на 3 літри води, і додайте спеції за смаком.
- Закиньте в окріп пельмені, перемішайте і варіть 5-7 хвилин після спливання.
- Відкиньте на друшляк або виловите шумівкою.
- В розігрітому маслі на сковорідці обсмажте до рум’яної скоринки на середньому вогні.
- Щоб прибрати надлишки жиру, викладайте на паперовий рушник.
Подавати краще з томатными соусами або грецьким йогуртом з часником і зеленню.
В томатному соусі з овочами
✍ Інгредієнти:
- магазинні пельмені — 0,5 кг;
- цибуля ріпчаста — 2 штуки;
- часник — 2 зубчики;
- морква — 1 штука;
- томатний сік — 300 мл;
- рослинне масло — 2 ст. ложки;
- сіль, спеції — за смаком.
Приготування:
- На сковороді прогрійте масло.
- Порубаний часник і цибулю обсмажте до прозорості.
- Натріть моркву і додати в сковорідку.
- Варіть овочі під кришкою 5-7 хвилин на невеликому вогні.
- Додайте томатний сік і спеції із сіллю за смаком, проваріть все 5-10 хвилин.
- Нещільно розкладіть заморожені пельмені, додайте окріп і томіть на сковороді 10 хвилин.
Подавайте разом з овочевим соусом. Приємного апетиту!