Напевно багато хто з вас пробували сирний суп з вершками. Це справжня класика кулінарії. Але ж ви ще не готували цю страву за нашим рецептом! Такий супчик увібрав в себе кращі традиції французької кухні, тому ви навіть не можете собі уявити його вишуканий смак, як і у цієї страви! Так давай зробимо це разом!
Інгредієнти
- Вода 1 склянку
- Масло вершкове 30 г
- Масло рослинне 2-3 ст. л.
- Кріп за смаком
- Картопля 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Сир твердий за смаком
- Сир плавлений 90 г
- Вершки 120 мл
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 329 ккал
- Білки: 6.3 г
- Жири: 30 г
- Вуглеводи: 8.4 г
Кроки
30 хв.
-
Підготуємо овочі. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, а моркву — півкільцями.
-
Картопля також намагаємося різати дрібно, щоб він швидко проварился.
-
Далі в каструлю з попередньо розігрітим рослинним маслом відправляємо обсмажуватися цибулю і моркву протягом 4-5 хвилин.
-
Тепер у каструлю додаємо картоплю і воду. Доводимо до кипіння і варимо 20 хвилин.
-
Потім додаємо вершки і вершкове масло. Ретельно перемішуємо. Варимо ще 2-3 хвилини.
-
Тепер кладемо плавлений сир, нарізаний кубиками. Перемішуємо і подрібнюємо блендером до однорідного стану, солимо.
-
Готову страву можна подавати з зеленню кропу і тертим твердим сиром.
Якщо ви любите більш густу консистенцію супу, то рекомендуємо додати в каструлю на фінальній стадії приготування трохи борошна, обсмаженого на вершковому маслі. Також відмінно підходять грінки або сухарики.
Ми любимо вас, тому підбираємо тільки найкращі і неймовірно смачні рецепти!
Готуйте з душею. Чудового вам настрою і приємного дня!
Не забувайте заходити в наші соціальні мережі. Вас чекає ще більше цікавого та корисного!