Приготування фаршу. Що робити! Пересолила фарш для котлет!

Приготування фаршу для котлет. Як просто виправити пересолений фарш і врятувати вже приготовані котлети. Плюс кращі рецепти котлетного фаршу [відео].

Якщо ви пересолили фарш для котлет, не поспішайте його викидати. У цій статті ви дізнаєтеся як виправити ситуацію.

ТОП-7 заходів, які можна вжити

  1. найпростіший варіант – додати у фарш трохи побільше м’яса. Однак кількість інших інгредієнтів теж доведеться збільшити.
  2. Додати у фарш овочі. Картопля або кабачок допоможуть зробити фарш менш солоним. Необхідно натерти їх на дрібній тертці і додати у фарш, доки той не набуде прийнятний смак. Овочі не тільки допоможуть позбавитися від зайвої солі, але і зроблять котлети трохи більш пишними і соковитими.
  3. Використовувати замочений в молоці хліб. Хліб збільшить кількість фаршу, завдяки чому сіль розподілиться більш рівномірно. Варто враховувати, що надлишок білого хліба у фарші не зіпсує котлети, але буде відчуватися в готовому блюді.
  4. Додати до фаршу відварений рис. В такому випадку вийдуть не котлети, а «їжачки» або фрикадельки. Що ще можна додати до фаршу, читайте тут.
  5. Замість рису можна використовувати невелику кількість вареної гречки або сухої манки.
  6. Приготувати котлети з пересоленного фаршу на пару. Тримати котлети в пароварці необхідно не менше 40 хвилин. Разом з пором піде деякий кількість солі.
  7. У самому крайньому випадку можна промити фарш водою на дрібному ситі. Використовувати стоїть тільки кип’ячену воду. Це – крайня міра, після якої необхідно оновити інші інгредієнти в фарші, так як частина з них вымоется з водою.

Харчова сіль – це з’єднання натрію і хлору, яке в малих кількостях корисно для організму. Надлишок солі веде до проблем з серцево-судинною системою, нирками і підшлунковою залозою.

Як врятувати від пересолу приготовані котлети?

Навіть якщо ви виявили пересіл у вже готових котлетах, ситуацію можна виправити.

Готові котлети можна додатково згасити з водою або несолоним сметанним соусом протягом 20-30 хвилин. Гасіння разом з овочами спрацює точно таким же чином.

Пароварка допомагає врятувати і пересолений фарш, і готову страву. За 20-30 хвилин котлети втратять скоринку, але разом з парою вийде і сіль.

Якщо ці методи не працюють, можна використовувати для приготування котлети іншої страви. Можна зробити з них м’ясну запіканку з макаронами, макарони по-флотськи, голубці, начинку для пиріжків.

Іншими словами, пересолені котлети потрібно з’єднати з іншими несолоними інгредієнтами, і тоді ніхто не здогадається, що так не було задумано.

Ідеальні технології приготування фаршу для котлет

М’ясної

✍ Інгредієнти:

  1. яловичина – 500 г;
  2. свинина – 200 г;
  3. цибуля – 1 шт.;
  4. яйця – 2 жовтки;
  5. спеції, сіль – за смаком.

Приготування:

  1. Перемолоти м’ясо в м’ясорубці або блендері. Дрібний помел надасть майбутнім котлет ніжну текстуру.
  2. Ретельно вимісити фарш, давши йому насититися киснем. Це зробить його пишним і м’яким, що вплине на смак майбутнього страви.
  3. Обсмажити цибулю до легкої золотистої скоринки, додати у фарш разом з яєчними жовтками. Ретельно вимісити.
  4. В останню чергу у фарш додають спеції і сіль. В якості спецій можна взяти чорний перець, розмарин, базилік, паприку.
  5. Щоб не довелося виправляти пересолений фарш, додайте сіль із розрахунку 1 ч. л. на 1 кг м’яса.
  6. Ретельно розмішаний фарш перед готуванням відправити в холодильник мінімум на півгодини, щоб він просочився смаком і ароматом спецій.

Інгредієнти для збільшення обсягу слід додавати до початку приготування фаршу. Спеції і сіль незмінно кладуть в кінці приготування.

Рибний [відео]

✍ Інгредієнти:

  • філе тріски – 700г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • сухі вівсяні пластівці – 50г;
  • лимонний сік – 1 ч. л.
  • сіль, перець – за смаком.

Приготування:

  1. Подрібнити тріску разом з цибулею.
  2. Додати пластівці, лимонний сік. Вимісити і залишити на 15 хвилин, щоб вівсянка встигла розійтися.
  3. Відварити яйця круто, дрібно їх порізати і додати у фарш.
  4. Фарш ретельно перемішати, посолити і поперчити за смаком.

Курячий

✍ Інгредієнти:

  • філе філе – 300 г;
  • філе стегна – 300 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль, перець – за смаком.

Приготування:

  1. Філе разом з цибулею подрібнити на м’ясорубці.
  2. Додати яйце, ретельно перемішати фарш, наситивши його повітрям.
  3. Покласти перець і сіль. Вимісити і прибрати в холодильник на півгодини, перш ніж готувати котлети.

У курячий фарш не варто додавати курячу шкіру. У ній не міститься ніяких корисних речовин, але вона може зробити фарш жилавим.