Мексиканська кава — це ідеальне поєднання міцного, свіжообсмаженої кави, шоколаду і кориці. Доповніть його збитими вершками для декадентського сніданку або післяобіднього доповнення. Поєднання гарячого шоколаду і кави, роблять його ідеальним солодким гарячим напоєм.
Вам сподобаються солодкі і пряні аромати, якщо ви любите каву, корицю і шоколад. Кориця надає кави чудовий і пряний смак.
Ця кава дуже простий у приготуванні і не вимагає ніяких додаткових навичок або изяществ. Вам просто потрібен кавник і маленька каструля. Подавайте його разом з іншими шоколадними ласощами, такими як шоколадний торт. Або насолоджуйтеся їм на бранчі разом з беконом і яйцями.
Інгредієнти
- 3/4 чашки меленої кави (звичайний або без кофеїну)
- 2 чайні ложки меленої кориці
- 5 склянок води
- 1/2 склянки незбираного молока
- 1/2 чашки жирних вершків
- 2 столові ложки коричневого цукру
- 1/3 склянки шоколадного сиропу
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- збиті вершки, палички кориці, шоколадна стружка
Кроки приготування
Зберіть інгредієнти.
З’єднайте мелені зерна кави і корицю. Потім додайте 5 чашок води в каструлю і варіть, як зазвичай.
Поки кава вариться, в невеликій каструлі доведіть молоко, вершки, коричневий цукор і шоколадний сироп до початкової стадії кипіння. Обов’язково готуйте на слабкому вогні, щоб не обпалити суміш.
Зняти з вогню і додати заварену каву в молочну суміш і збити ванільний екстракт.
Розділіть кави на чотири чашки і залийте збитими вершками і посипте корицею.
Варіанти рецептів мексиканської кави
- Ви можете зробити цей кави алкогольним коктейлем, додавши 50-60 мл текіли.
- Ви можете додати більше шоколаду або взагалі відмовитися від нього, якщо хочете.
- Ви можете додати трохи прянощі, щіпка кайенского перцю.
- Ви також можете насолодитися напоєм з льодом! Дайте суміші повністю охолонути, а потім додайте лід. Додайте збиті вершки зверху або не додавайте.
Кава по-мексиканськи
- Заваріть каву сильніше або слабкіше в залежності від вашого смаку.
- Ви можете використовувати будь-який вид кавника, який хочете. Ви можете використовувати френч прес, кавоварку або звичайний кавник. Якщо у вас тільки один напій, ви можете просто додати в чашку паличку кориці або 1/4 чайної ложки кориці і дати настоятися гарячого кави.