Найлегше розділити на коржі шифоновий бісквіт. Випічка готується на основі вершкового масла і виходить вологою, гладкою, важкою, щільною. Не кришиться, швидко сохне.
Пиріг на олії по текстурі схожий на кекс, тому ріжеться акуратно. А з класичним варіантом найважче. Сухий і пористий м’якуш вимагає вправності і хитрощі.
Ріжемо бісквіт ножем-пилкою для хліба
Чим вище запечене тісто, тим простіше його нарізати. Для красивої та легкої нарізки оптимальна висота виробу повинна починатися від 9 див. З такого пирога вийде три рівних коржа.
Що знадобиться:
- Тонкий довгий гострий ніж.
Інструкція:
- Перед нарізкою пиріг має 10 годин постояти в холодильнику, а потім 2 години – у морозильній камері;
- По колу на потрібній висоті робимо засічки ;
- За годинниковою стрілкою правою рукою, тобто на себе, ведемо ніж;
- Притримуємо торт лівою рукою і обертаємо проти годинникової;
- Не забуваємо: ножик тримаємо паралельно поверхні столу.
Корж невеликого розміру розрізається кухонним ножем. Щоб поділити велику випічку, потрібні спеціальні пристосування.
Ріжемо бісквіт з допомогою форми для випічки
Рівно розрізати бісквіт на коржі вийде з допомогою рознімної форми і гострого леза.
Що знадобиться:
- кругла Роз’ємна форма;
- Кілька тарілок;
- Довгий гострий ніж.
Інструкція:
- Тарілки вставляємо в роз’ємну форму;
- Пиріг розміщуємо на тарілки;
- Хлібним довгим тесаком зрізаємо шапку пирога;
- збільшуємо Кількість тарілок, піднімаємо торт над формою;
- Повторюємо процедуру, нарізаємо потрібну кількість шарів.
Форму товстого пирога зберегти легше. Тонкий – можна зламати незграбними діями.
Ділимо бісквіт зубочисткою і ниткою
Різати ниткою дуже просто, але якщо в начинці є горіхи, цукати, сухофрукти, то краще розрізати не ниткою, а ножем. Тверді добавки будуть чіпляти і рвати нитку.
Що знадобиться:
- Зубочистки або шпажки;
- Капронова, шовкова або нейлонова нитка або волосінь;
- Гострий ніж.
Інструкція:
- Зубочистками по колу відзначаємо висоту;
- Нитка кладемо поверх зубочисток по колу;
- Зводимо кінці нитки і розрізаємо.
Не намагайтеся розрізати теплий корж. Тісто стянется в грудки, розкришиться. Дайте йому настоятися як мінімум 6-12 годин.
Відео-порада, як розділити бісквіт з допомогою нитки
Вам може бути цікаво: як приклеїти цукрову картинку на торт, щоб не довелося переробляти.
Нарізаємо бісквіт струною-ножем
Що знадобиться:
- Струна-ніж – пристосування схоже на рамку, в якій встановлено кілька зазубрених струн. Положення струн змінюється залежно від потрібної товщини.
Інструкція:
- На рівну поверхню кладемо бісквіт. Беремо струну, встановлюємо її на потрібну висоту. Розрізаємо випічку, починаючи з низу. Притримуємо зверху, але не тиснемо, щоб не пошкодити виріб;
- Ріжемо пиляючими рухами, не відриваючи ніжки від поверхні столу.
Спеціальні різаки-струни дозволяють нарізати випічку на шари товщиною від 1 див. З основи в 3 см господині умудряються отримати три шари!
Ріжемо бісквіт слайсером
Якщо часто готувати торти, то набувають такий інструмент. З його допомогою виходять ідеально рівні коржики без зайвих проблем.
Слайсер – спеціальний інструмент, що нагадує форму для випічки з прорізами в кільці. Між прорізами відстань 1 див. Інструмент дозволяє легко і швидко порізати випічку. Кільце регулюється і підлаштовується під будь-який розмір випічки.
Що знадобиться:
- Довгий гострий ніж;
- Слайсер.
Інструкція:
- Пиріг поміщається всередину форми;
- Регулюємо діаметр. Розрізаємо випічку по прорізах. Порада: підбирайте лезо довше форми;
- Якщо пиріг великий, то ріжте його за два рази, повернувши форму.
Бісквіт вважається примхливим десертом. У духовці варто пишна і рівна випічка. А дістанеш, як вона миттєво перетворюється в пожухлу корж. Щоб не зіпсувати собі настрій, після випікання дайте тортику постояти в духовці ще 15 хвилин.