Яблука і апельсини поєднуються в цьому легкому рецепт джему. Яблучний джем приправлений тонко нарізаним апельсином.
Мармелад зроблений без додавання пектину, тому слід використовувати термометр для цукерок. Якщо у вас немає цифрового термометра, ви можете використовувати тест на холодну тарілку.
Інгредієнти
- 8 склянок яблук (терпких і тонко нарізаних)
- 1 апельсин
- 1 1/2 склянки води
- 5 склянок цукру
- 2 столові ложки лимонного соку
Кроки приготування яблучно-апельсинового джему
Яблука вимити, очистити від шкірки і серцевини. Яблука нарізати тонкими скибочками, відміряти 8 склянок.
Апельсин розріжте на четвертинки, видалити насіння і наріжте дуже тонкими скибочками.
Нагрійте 1 1/2 склянки води і цукру, поки цукор не розчиниться. Додайте лимонний сік і фрукти.
Кип’ятіть фруктово-сиропную суміш, постійно помішуючи, поки суміш не загусне.
Зніміть з вогню, зніміть пінку.
Вилийте в гарячі стерильні банки для консервування, залишивши трохи вільного простору. Протріть обідки чистою вологою тканиною або паперовими рушниками та встановіть кришки.