Скучивши за теплої Азії, так і хочеться згадати смак її гострих страв. Тайський суп з морепродуктів Тому Кха стане відмінним нагадуємо про дивне відпустці в далекій країні. Приготувати його не складе труднощів, якщо вдасться придбати всі інгредієнти.
Інгредієнти
- Бульйон курячий 1.2 л
- Печериці свіжі 5-6 шт.
- Куряче філе 1 шт.
- Лемонграс 2 шт.
- Помідори 2 шт.
- Коктейль морський заморожений 200 г
- Молоко кокосове 1 банка
- Паста Тому Кха 1 пачка
- рибний Соус за смаком
- Імбир 30 г
- Лист лайма 2-3 шт.
- Цукор-пісок 2 ч. л.
- На 100 грам
- Калорії: 92 ккал
- Білки: 3.2 г
- Жири: 2.7 г
- Вуглеводи: 12.7 г
Кроки
30 хв.
-
Стебла лемонграсу розрізати і відбити.
-
Каструлю з бульйоном поставити на плиту і довести до кипіння.
-
У киплячий бульйон додати лемонграс, імбир і листочки лайма. Відварюємо 10 хвилин.
-
Потім виймаємо те, що додали або проціджуємо бульйон. Стебла нам більше не знадобляться, їх можна викинути.
-
Курку нарізати невеликими шматочками і відправити в бульйон. Відразу ж додаємо пасту Тому Кха.
-
Наступним кроком закладаємо асорті з морепродуктів.
-
Печериці нарізаємо тонкими скибочками і додаємо в суп.
-
Помідори нарізаємо шматочками і закладаємо в каструлю.
-
Далі додаємо кокосове молоко.
-
Цибулю ріжемо пір’ям і відправляємо в суп.
-
Потім кладемо в суп 2 ч. л. цукру.
-
В кінці вливаємо рибний соус або додаємо сіль.Кип’ятимо пару хвилин і знімаємо суп з плити.
-
Тайський суп Том Кха з кокосовим молоком і морепродуктів готовий! Можна насолоджуватися прекрасним ароматом і дивовижним смаком!
Порада: пасту Тому Кха можна замінити перцем чилі і лимонним соком.
Щоб повною мірою відчути азіатську кухню, пропонуємо вам приготувати суп по цьому рецепту. Вам він може сподобається ще більше!
Готуйте з душею і будьте щасливі!