Рецепт кави флет уайт (Flat White)

Кава флет уайт – це напій зроблений з порцією еспресо і двома порціями вареного молока. Приготування вимагає трохи вміння, але як тільки ви освоїте

Кави флет уайт — це напій зроблений з порцією еспресо і двома порціями вареного молока. Приготування вимагає трохи вміння, але як тільки ви освоїте цей рецепт, легко буде його робити знову і знову.

Пропорції інгредієнтів в цьому рецепті вказані на 1 порцію. Просто подвійте або утроите їх для більшої кількості порцій.

Інгредієнти

  • 1 чашка еспрессо
  • 2 чашки спіненого молока

Кави флет уайт рецепт

  1. Зберіть інгредієнти.
  2. Зробіть один еспресо.
  3. Вспените молоко.
  4. Об’єднайте два інгредієнта (латте арт необов’язково).

Флет уайт або латте

Starbucks описує їх рівний білий колір як «еспрессо рістретто, отримує ідеальне кількість вареного незбираного молока, щоб створити не дуже сильний, не надто вершковий, просто правильний смак».

В більшості кафе флет уайт менше латте. Але це ще не означає, що він — це просто маленький латте.

Більшість людей забувають, як важливо гарне молоко для хорошої кави. Коли молоко спінюється паровий трубкою, утворюються три шару:

  1. Підігріте молоко рідке на дні глечика
  2. Оксамитова піна в середині глечика (це дуже маленькі бульбашки)
  3. Жорстка піна (це великі бульбашки)

Важливий процес «розтягування» молока шляхом спінювання, складання і збовтування здійснюється з метою максимізації кількості пухнастої піни шляхом змішування великих бульбашок та рідкого молока. Без струшування та постукування все одно залишиться микропена, але ви ніколи не дізнаєтеся її в чашці, тому що вона буде втрачена в рідини і / або пенею.

Секрет спінювання молока полягає в тому, щоб тримати парову трубку тільки на поверхні молока.

Основні відмінності між напоями виникають, коли приготування на пару закінчено і настав час налити напій. Хороший бариста закручує пропарений молоко навколо, щоб скласти піну в рідину і створити цілісний глечик з оксамитової микропены.