Яєчна кава

Яєчний кави? Для звичайної людини з західної частини планети ця фраза може викликати дивний, можливо, неприємний образ. «Кава» може бути більш

Яєчна кава? Для звичайної людини з західної частини планети ця фраза може викликати дивний, можливо, неприємний образ. «Кава» може бути більш точним, але це більше схоже на морозиво або щось на зразок пирога. Ні, все вірно — яєчна кави, знаменитий густа, міцна і темна в’єтнамська заварена кава, увінчана солодкою легкою і повітряною піною з яєчного жовтка і згущеного молока. Уявіть собі напій у формі тірамісу, і ви, швидше за все, відчуєте смак хорошої яєчної кави.

Яєчна кава В’єтнам

Вирушайте до В’єтнаму, і ви зіткнетеся з цим багатим кондитерським напоєм з кофеїном в міському кварталі Ханоя, де легендарне Кафе Giảng робить оригінальну версію. Перший яєчний кави був придуманий Гинго в 1940-х роках під час нестачі свіжого молока, кращою кавовій добавки того часу.

Яєчний кави дуже легко приготувати, якщо у вас є міксер. Головне, щоб кава була густим і міцним. Піна згущеного молока і яєчного жовтка дуже солодка, насичена, але повітряна, а темний кави інтенсивний і кілька гіркий.

Еспресо — краща основа, хоча френч преса або просто зварене кави відмінно підійдуть, і все одно буде смачним.

Інгредієнти кави з яєчним жовтком:

  • 2 великих яєчних жовтка
  • 1/2 чашки згущеного молока
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 60 грамів французького смаженої кави, тонко подрібненого
  • 1 літр гарячої води
  • Додатково: какао-порошок (для обсипання)

Яєчна кава рецепт

  1. Зберіть інгредієнти.
  2. Змішайте яєчний жовток і згущене молоко в мисці міксером. Щоб перевірити консистенцію, ви можете покласти невелику кількість у склянку з водою. Якщо суміш плаває, відмінно. Якщо ні, збийте ще кілька хвилин.
  3. Тим часом приготуйте каву. Заварювати по вашому кращого методу.
  4. Зарезервуйте близько половини чашки на потім, потім розділіть залишився заварену каву на чотири чашки.
  5. Акуратно викладіть трохи збитою яєчною суміші на верх кожного кави. Налийте трохи кави через піну в кожну чашку. Подавати негайно.

Попередження про сирому яйці!

Споживання сирих і не приготованих яєць становить ризик хвороб харчового походження.