Яким кремом краще вирівнювати торт: 3 підходящих крема

Виберіть крем для вирівнювання торта з наших рецептів. Покрокові рецепти приготування. Плюс поради кондитерів про вирівнювання тортів.

У цій статті розглянуто кілька хороших варіантів вирівнюючих кремів для торта. Креми не тануть і відмінно лягають.

Зі згущеного молока на масляній основі

Рецепт цього крему придумали російські кулінари. Відмінно підійде для вирівнювання тортів під глазур і мастику. Завдяки густоті добре тримає форму.

Їм також можна промащувати бісквіти, трубочки з вафель, пісочні коржі. При вживанні вареного згущеного молока можна обійтися без печива, так як воно використовується в якості ущільнюючого матеріалу».

✍ Інгредієнти:

  • масло — 180 г;
  • згущене молоко — 1 банка;
  • класичне печиво «Ювілейне» — 4-5 шт.

Приготування:

  1. Не менше години витримати вершкове масло при кімнатній температурі.
  2. Порізати масло на шматочки, збити на середній швидкості близько 5 хвилин міксером, поки масло не стане пишним.
  3. Додати згущене молоко, збити ще близько 3х хвилин.
  4. Подрібнити печиво до піщаної крихти, додати в масу, збити міксером до однорідності.
  5. Нанести крем на торт лопаткою.
  6. На півгодини поставити в холодильник, після чого можна прикрашати торт.

При виготовленні даного крему можна додавати до інгредієнтів ванілін, лікер, коньяк або кокосову стружку.

Шоколадний чіз-крем

Цей європейський крем неважко приготувати за півгодини. Він відмінно підійде для вирівнювання тортів, в якості прошарку бісквітів, прикраси тістечок. Дуже смачний, дешевше ганаша по собівартості.

✍ Інгредієнти:

  • сирний вершковий сир — 600г;
  • вершки (від 30% жирн.) — 1л
  • цукрова пудра — 200г
  • шоколад — 360г

Приготування:

  1. Вершки як слід охолодити. Половину вершків збивати міксером не більше 10 хвилин, поступово збільшуючи швидкість, поки вони не стануть хрусткими.
  2. Додати пудру збити близько хвилини
  3. В миску покришити шоколад.
  4. Підігріти вершки до моменту закипання, влити в миску з шоколадом. Дати трохи постояти, щоб шоколад розплавився і перемішати до повної однорідності.
  5. Об’єднати обидві суміші. На середній швидкості перемішати міксером до однорідної маси.
  6. Поставити на годину в холодильник

Правильно зберігайте сир в холодильнику. Він не повинен подморозиться, інакше в кремі будуть крупинки. Також стежте за тим, щоб не збити вершки до стану масла!

Відео-рецепт приготування крему для вирівнювання торта

Ганаш з вершків і молочного шоколаду

Нескладний у приготуванні крем французької кулінарії, на який у вас піде не більше півгодини часу. Креми типу ганаш найкраще підходять для вирівнювання тортів під мастику.

В кремах-ганаш використовуються різноманітні види шоколаду. Його можна використовувати в якості глазурі, начинки для цукерок або помадки. Більше рецептів ганашей дивіться тут.

✍ Інгредієнти:

  • молочний шоколад 300г;
  • масло — 50г;
  • вершки (від 30% жирн.) — 200 мл;

Приготування:

  1. Виставити вершкове масло з холодильника, щоб воно годину-дві прогрілося при кімнатній температурі.
  2. Вершки налити в каструльку і поставити на середній вогонь. З появою маленьких бульбашок на поверхні, вимкнути газ. Не кип’ятити!
  3. Подрібнити шоколад.
  4. Влити гарячі вершки в шоколад і розмішати вінчиком до однорідної маси.
  5. Закрити каструльку харчовою плівкою. Дати охолонути протягом 10 хвилин.
  6. Додати в теплу масу вершкове масло кімнатної температури, нарізане шматочками. Як слід перемішати до повного розчинення масла і однорідної консистенції.
  7. Поставити крем-ганаш в холодильник на кілька годин (краще всього на цілу ніч).
  8. За годину до вирівнювання торта, виставити крем, дати прогрітися при кімнатній температурі.

Дуже важливо в процесі приготування крему-ганаш не дати вершкам закипіти. Можна не використовувати вершкове масло, однак воно надає крему глянцю і пластичності.

Поради кондитерів з вибору підходящого крему

  • Крем під мастику повинен бути щільним;
  • Щільність крему надають масляні і заварні суміші;
  • Якщо вам потрібно більше глянцю — використовуйте більше масла в кремі;
  • Крем-ганаш універсальний і підходить для вирівнювання тортів з будь-яким декором;
  • Під глазур краще підійде масляний крем із згущеним молоком;
  • Масляний крем необхідно витримати при кімнатній температурі перед використанням;
  • Сирно-вершкові склади, навпаки, краще використовувати охолодженими.

ТОП-5 кремів для вирівнювання тортів [думка кондитера]