Скільки потрібно рису на 0,5/1 літр молока. Рецепт смачної рисової каші.

Дізнайтеся, скільки треба рису на 0,5 і 1 літр ? молока, щоб приготувати смачну молочну кашку. Секрети варіння крупи. Покрокове опис рецепта.

Сьогодні ми розглянемо, скільки потрібно класти рису на літр молока для отримання смачної каші. Покроковий рецепт приготування з відео.

Скільки потрібно рису на літр молока

Обсяг молока, л Кількість крупи в склянках Кількість крупи в грамах
1 1 230
0,5 0,5 115

Пропорції в таблиці розраховані на кашу середньої густоти (молочний суп). Якщо треба зварити погустіше, то можна взяти 1 склянку рису на 0,5 літра молока.

Для малюків кашку варять рідку. Крупу в цьому випадку можна подрібнити або взяти півсклянки січки на півлітра молочка.

Вам також може бути цікаво, скільки ложок манної крупи потрібно, щоб приготувати кашу без грудочок. Детальніше…

? Секрети приготування рису

? Щоб приготувати смачну рисову кашу, дотримуйтеся наступних рекомендацій:

  1. В першу чергу крупу потрібно гарненько промити. Краще це робити під струменем холодної води в ситі.
  2. Варять у підсоленій воді до моменту, коли він розбухне і вбере в себе всю воду.
  3. В готову кашку вливають гаряче молоко, доведене до кипіння.
  4. Варять на самій маленькій конфорці, бажано з розсікачем полум’я, без кришки, регулярно помішуючи.
  5. Найкраще для молочної каші підходить круглі білі рисинків.

Рис, як зернова культура, з’явився в Східній Азії дев’ять тисячоліть тому. У Росії він отримав свою назву тільки в 19 столітті, до цього його називали «сарацинским зерном».

? Покроковий рецепт смачної рисової каші

✍ Ингредиекопіюв.:

  • 0,5 літра води;
  • 0,5 літра молока;
  • 1 склянку рису;
  • масло вершкове 20 грам;
  • 2-3 столові ложки цукру;
  • 0,5 чайної ложки солі;

? Приготування:

  1. У киплячу воду додати сіль. Промити крупу і висипати в киплячу воду.
  2. Готувати до повного википання води і набухання зерен.
  3. Закип’ятити молоко і влити його тонкою цівкою.
  4. Перемішати, додати цукор і залишити на маленькому вогні до готовності каші. Рис повинен бути м’яким, ніжним і не липнути до зубів.
  5. В готову кашку покласти масло.

Не бажано готувати в алюмінієвому посуді. Для цього найкраще підходять емальовані чи сталеві каструлі з товстим дном.

? Відео-рецепт приготування рисової каші з молоком