Чим вафельні коржі промазати: 3 простих начинки + рецепт

Дізнайтеся, як зробити смачний вафельний торт. 3 варіанти начинок + відео рецепт приготування тортика. Сметанний крем, з вареного згущеного молока і сирний.

Торт з вафельних коржів — один з найпростіших десертів «на швидку руку. Якщо проявити творчий підхід, то можна створити не тільки смачний, але і красивий десерт.

Все, що знадобиться — це кілька коржиків і сполучні начинки. З цієї збірки рецептів ви дізнаєтеся, ніж промазати вафельні коржі, щоб тортик вийшов смачним і ніжним.

Сметанна начинка

Ніжний і повітряний сметанний крем завжди буде затребуваний. Він відмінно просочує вафлі, надає десерту легкість і обсяг, а ще дуже простий у приготуванні.

✍ Інгредієнти:

  • 500 мл сметани (жирність не менше 25 %);
  • 200 г цукрової пудри;
  • ванілін (за бажанням).

Приготування:

  1. Покладіть сметану і частину цукрової пудри в чаші міксера. Збивайте їх протягом 3 хвилин на середній швидкості, поки маса не почне приймати пухкої консистенції.
  2. Поступово додайте решту цукрової пудри, ванілін. Збивайте, поки маса остаточно не загусне, 2-4 хвилини. Якщо начинка вийшла рідкою рідкий, подивіться, як її можна загущатися.
  3. Приберіть крем в холодильник на 30 хвилин.
  4. Для збірки: коржик покладіть на плоску тарілку або дошку. За допомогою кулінарного шпателя або звичайної столової ложки рівномірно розподіліть 1/3 начинки. Складіть інші коржі, дотримуючись того ж процесу.
  5. Верхню частину можна завершити залишками крему і прикрасити свіжими фруктами (банан, ківі, полуниця та ін).

Альтернативним варіантом цукровій пудрі може послужити згущене молоко. Крем буде неймовірно ніжний і смачний. Для більш густої консистенції можна використовувати варене згущене молоко.

Масляна начинка з вареним згущеним молоком

Крем відмінно просочує вафельки, не розм’якшує їх, вирівнює краю торта і прекрасно тримає форму.

✍ Інгредієнти:

  • 250 г вершкового масла (більше 80% жирності);
  • 580 мл вареного згущеного молока;
  • 1⁄2 пакетика ванільного цукру.

Приготування:

  1. Для однорідної консистенції, масло слід попередньо розм’якшити.
  2. Збивайте м’яке масло і ванільний цукор в миску міксера, до тих пір, поки воно не стане легким і пишним.
  3. Потім почніть частинами додавати варене згущене молоко, збивайте, поки маса не загусне і не придбає пишність.
  4. Зберіть тортик, промазуючи кожен шар і боковини начинкою. Робити це можна відразу ж після збивання. Верхню частину прикрасьте тертим шоколадом.

Можна замінити «варенку» на згущені вершки, додати цедру апельсина або м’якоть банана.

Сирна начинка

Сирної начинки можна надати будь-смаковий відтінок. Це може бути шоколад, ваніль, цедра апельсина або м’які фрукти. У будь-якому випадку ніжний і смачний крем добре поєднується з коржами.

✍ Інгредієнти:

  • 500 г м’якого не зернистого сиру (5% жирності);
  • 400 г натурального йогурту;
  • 20 г желатину;
  • 80 г цукрового піску;
  • 40 мл апельсинового соку;
  • 120 мл води.

Приготування:

  1. Желатин попередньо залийте теплою водою.
  2. Збийте сир з невеликою кількістю йогурту, поки маса не почне набувати пухкої консистенції. Додайте цукор і решту йогурту. Збийте.
  3. Желатин нагрійте на водяній бані і помішуючи, повністю розчиніть його.
  4. В сирно-йогуртову суміш влийте сік, желатин і добре збийте міксером.
  5. Для збірки: промажте кожен шар начинкою. Верхню частину і боковини закріпіть масою. Прикрасьте ягодами або шоколадом. Приберіть в холодильник на 30-60 хвилин.

Альтернативою сиру може бути м’який вершковий сир і жирні вершки. Для цього збийте сир з цукровою пудрою, в кінці частинами почніть додавати вершки не перестаючи збивати. Крем вийде дуже повітряний і ситний.

Смачний торт з ніжними вафельними коржами

Приготувати цей швидкий десерт під силу навіть новачкові. Все що нам потрібно це готові коржики і кілька хвилин для приготування класичного заварного крему з яєць і молока.

✍ Інгредієнти для заварного крему:

  • 2 шт. яйця;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 1⁄2 ст. молока;
  • 100 г цукру;
  • 30 г вершкового масла;
  • 1,5 ч. л. ванільного цукру або екстракту мигдалю.

Вафельні коржі (5шт.) можна спекти в домашніх умовах, а можна використовувати заготовки (1 упаковка).

Приготування крему:

  1. масло необхідно попередньо дістати, щоб воно розм’якло при кімнатній температурі, але не розтануло повністю.
  2. посуд з товстим дном розбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок. Збиваємо за допомогою міксера 2-3минуты. Просіваємо і додаємо борошно. Знову збиваємо.
  3. Поступово, частинами влийте молоко, не перестаючи збивати.
  4. Ставимо ємність на середній вогонь і, не перестаючи помішувати, варимо, поки суміш не почне густіти і пузиритися. Зменшуємо вогонь і тушкуємо ще 1-2 хвилини.
  5. Перед тим як додати вершкове масло дайте суміші охолонути, не менше 1 години.
  6. Після цього додайте масло, перемішайте до однорідної консистенції і збийте міксером 5 хвилин.

Для аромату можна додати коньяк або лікер.

Як зробити торт:

  1. Розкриваємо упаковку і дістаємо коржі. Викладаємо один з них на підставку для торта або тарілку.
  2. Рівномірним шаром розподілите частина кремової маси поверх першого коржа. Накрийте наступним шаром і повторіть процес.
  3. Верхню частину тортика і боки, обмазуємо кремовою масою, оформляємо і прибираємо охолодитися на пару годин.
  4. можна Оформити свіжими ягодами, полуницею, тертим шоколадом, подрібненими вафлями або мигдальною стружкою.

Дізнайтеся в цій статті, як потрібно правильно нарізати торт, щоб його вистачило на всіх і щоб він не заветрівся при зберіганні.

Можна зробити шоколадний заварний крем. Для цього наприкінці варіння додайте натерту 100-грамову плитку шоколаду або 4 ч. л. какао, гарненько перемішайте. Охолодіть і збийте разом з вершковим маслом.

Вафельні коржі відмінна основа для несолодких начинок з майонезній заправкою: тертого сиру, шинки, червоної риби та ін. Подивитися рецепти солоних страв.

Відео — рецепт простого вафельного тортика