Французький рибний суп

Рецепт французького ніжного і ароматного супу з тріски. Покроковий опис процесу приготування. Кращі рецепти перших страв і домашні супи. Просто і смачно!

Французька рибний суп Буйабес у давні часи вважався звичайної рибальською юшкою. Рибалки щодня продавали свій улов, а з морепродуктів готували собі саму просту їжу — суп.

В хід йшов будь-морський «звір», тому на тарілці рибалок виявлялися одночасно і судак, і форель, і дореветки, і черепашки. З плином часу все перевернулося з ніг на голову, і сьогодні суп з різних видів морських мешканців подають в мішленівських ресторанах. Ціни теж не маленькі, доходять до 200$ за порцію!

Інгредієнти

  • Вино біле сухе 30 мл
  • Вода 250 мл
  • Масло рослинне 30 мл
  • Часник ½ зубчик
  • Цибуля ріпчаста 45 г
  • Помідори 110 г
  • Форель 100 г
  • Судак свіжий 70 г
  • Креветки Тигрові 6 шт
  • Мідії 6 шт
  • Базилік свіжий, за смаком
  • Томатна паста 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Цукор-пісок ½ ч. л.
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 240 ккал
  • Білки: 10.5 г
  • Жири: 11.5 г
  • Вуглеводи: 21.4 г

Кроки

30 хв.

  • Для французького супу головна складова — це риба і чим більше видів риб присутній в бульйоні, тим смачніше виходить «Буйабес». Рибу та помідори нарізати кубиками. Цибулю подрібнити.

  • Товстостінну каструлю розігріти на плиті, додати рослинного масла і нарізану цибулю. Злегка обсмажити. Потім додати помідори.Тушкувати 2-3 хвилини, помішуючи.

  • Далі до маси відправити чайну ложку томатної пасти і цукор.

  • Через 1-2 хвилини покласти в каструлю всі морепродукти. Обсмажити, періодично помішуючи 1-2 хвилини, до тих пір, поки черепашки мідії не відкриються.

  • Потім суміш залити водою. Варити 5-10 хвилин до готовності морепродуктів.

  • За кілька хвилин до готовності влити в каструлю білого вина і додати рубаний часник з зеленню. Посолити і поперчити за смаком.

  • В тарілку викладіть по колу спочатку черепашки з мідіями, а далі заповніть тарілку супом. Прикрасити можна січеною зеленню або натертим сиром.

Порада: якщо ви готуєте цей суп з цілої риби, то краще всього буде відокремити філе від кісток і хребта. Зварити з голови і кісток риби бульйон, а філе додати в кінці приготування, щоб воно не переварилось. Також можна рибне філе обсмажити і подати до супу окремо.

Французька «Буйабес» (рибний суп) готовий! Можна насолоджуватися.

Їжте морепродукти частіше! Адже вони так корисні.

Натхнення вам і удачі!

Спробуйте приготувати цей суп з броколі, вам може сподобається!